Acadium Bastion - 40 jaar vetrouwd financieel advies Acadium Bastion - 40 jaar vetrouwd financieel advies Acadium Bastion - 40 jaar vetrouwd financieel advies
Login op Dossier Plus
Acadium Bastion - 40 jaar vertrouwd financieel advies
Acadium Bastion - 40 jaar vertrouwd financieel advies Acadium Bastion - 40 jaar vertrouwd financieel advies Acadium Bastion - 40 jaar vertrouwd financieel advies Acadium Bastion - 40 jaar vertrouwd financieel advies
Over Acadium Bastion

Veelgestelde Vragen Over Hypotheken

Renteaftrek aflossingsvrije hypotheken
Ook na 1 januari 2013 blijft de rente op (aflossingsvrije) hypotheken die voor die datum zijn gesloten (of onder het overgangsrecht vallen) fiscaal aftrekbaar. Vanaf 1 januari 2013 kunnen voor gevallen die hier niet aan voldoen geen nieuwe aflossingsvrije hypotheken meer gesloten worden. Er is dus géén verplichting om bestaande aflossingsvrije hypotheken om te zetten naar andere hypotheekvormen. Ook na 31 december 2012 behouden diegenen die onder het overgangsrecht vallen, de mogelijkheid om bij verhuizen of oversluiten hun (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek mee te nemen.
Is mijn kapitaalverzekering een KEW?
Er is sprake van een KEW indien op een van de polisbladen van uw kapitaalverzekering een clausule is geplaatst met een soortgelijke tekst als onderstaand:

De begunstigde zal de verzekerde uitkering aanwenden ter aflossing van de eigenwoningschuld in de zin van de Wet Inkomstenbelasting 2001 van de verzekeringnemer, van diens echtgeno(o)t(e) of van degene met wie de verzekeringnemer duurzaam een gezamenlijke huishouding voert.

Ik wil mijn hypotheek verhogen
Wilt u uw lening verhogen dan onderzoeken wij graag voor u de mogelijkheden en zijn wij u graag behulpzaam bij de aanvraag en de afwikkeling. Vriendelijk verzoeken wij u het formulier voor hypotheekverhoging in te vullen. Na ontvangst zal één van onze adviseurs zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Is het oversluiten van mijn hypotheek zinvol?
Dit is afhankelijk van veel factoren. Deze vraag is dus niet éénvoudig te beantwoorden. Wilt u weten of het voor u verstandig is, vul het klantprofiel in en één van onze hypotheekadviseurs zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Ik heb geen vast contract, maar wil wel graag een woning kopen. Wat zijn de mogelijkheden?
Indien u geen vast contract heeft, is uw werkgever misschien bereid om een intentieverklaring af te geven. Hierin verklaart de werkgever de intentie te hebben bij het aflopen van het tijdelijke contract, deze om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd, oftewel een vast contract. Het Hypotheekcentrum voor Academici is in sommige gevallen in staat om ook zonder een intentieverklaring de hypotheek voor u te regelen. Indien u het formulier invult, dan zal één van onze adviseurs zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Welke kosten zijn fiscaal aftrekbaar?
De hypotheekrente en de overige kosten van de hypotheeklening. U kunt de betaalde hypotheekrente, de betaalde boeterente en de kosten van het oversluiten van uw hypotheek aftrekken van uw inkomen. Voorwaarde is wel dat u uw hypotheek heeft gebruikt voor de aanschaf, het onderhoud of verbetering van de eigen woning die als hoofdverblijf dient. Voor hypotheken afgesloten vanaf 1 januari 2013 geldt dat het recht van hypotheekrenteaftrek van toepassing is indien contractueel is vastgelegd dat gedurende de looptijd van maximaal 30 jaar ten minste annuitair wordt afgelost. Belangrijk aspect is dat het aflossingsschema bij afsluiten van de hypotheek al vast ligt en dat ook daadwerkelijk op de lening wordt afgelost.Bovendien mag u alleen de rente aftrekken over dat deel van de hypotheek dat niet onder de bijleenregeling valt.

Bijleenregeling:
Met ingang van 1 januari 2004 is de zogenaamde bijleenregeling van kracht geworden. Essentie van de regeling is dat de overwaarde die vrijkomt bij verkoop van de oude woning moet worden geïnvesteerd in de nieuw aan te kopen woning.

Eénmalige kosten voor aankoop van uw eigen woning.
In het jaar van aankoop kunt u een aantal eenmalige kosten aftrekken. Dit zijn kosten die u maakt voor het afsluiten van uw hypotheek. De kosten die te maken hebben met de aankoop van het huis zelf, kunt u niet aftrekken.

Aftrekbaar
  • Taxatiekosten om de waarde van het huis vast te laten stellen voor het verkrijgen van uw hypotheek.
  • Aanvraagkosten Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
  • Notariskosten (inclusief btw) en kadastrale rechten voor de hypotheekakte.
  • Afsluitprovisie/kosten voor uw hypotheek. U mag hiervan in het eerste jaar een bedrag van maximaal 1,5% van de schuld aftrekken, tot een maximum van € 3.630,=. Het meerdere is in latere jaren aftrekbaar.
  • Bereidstellingsprovisie.
  • Boeterente voor oversluiten hypotheek.
  • Kosten voor het bouwkundig rapport (indien noodzakelijk voor verkrijging hypotheek).
NIET Aftrekbaar
  • Taxatiekosten die u bijvoorbeeld maakt om een bod op het huis te kunnen uitbrengen.
  • Kosten van de koopovereenkomst van het huis.
  • Notariskosten en kadastrale rechten voor de transportakte (de leveringsovereenkomst).
  • Bij een bestaand huis: de overdrachtsbelasting (2% van de aankoopsom van de onroerende zaak).
  • Makelaarskosten.
  • Kosten bankgarantie.
Wat is een verhoogde inschrijving?
In de hypotheekakte wordt een hoger hypotheekbedrag opgenomen dan u daadwerkelijk leent. Bijvoorbeeld voor een eventuele verbouwing in de toekomst. Het voordeel van een hogere inschrijving is dat u bij een toekomstige verhoging van de hypotheek binnen de hogere inschrijving niet opnieuw naar de notaris hoeft en dus ook niet opnieuw notariskosten verschuldigd bent.
Wat is een bankgarantie?
Als u en de verkoper het eens zijn over de prijs van de woning die u wilt kopen, tekent u een (voorlopig) koopcontract. De verkoper van het huis wil op dat moment graag de zekerheid hebben dat u het huis ook echt koopt. Daarom moet u als koper vaak een waarborgsom beschikbaar stellen aan de notaris.

De verkoper vraagt u om een waarborgsom als het koopcontract is getekend. Meestal is het bedrag 10% van de verkoopprijs. U mag kiezen of u dit bij de notaris stort of dat u bij de bank een bankgarantie aanvraagt. Bij een bankgarantie is een bank verplicht de waarborgsom te betalen als de verkoper hier om vraagt (bij onrechtmatige ontbinding van het koopcontract).
Wat is een bouwdepot?
Bij het afsluiten van de hypotheek voor nieuwbouw of verbouwing wordt een bepaald bedrag 'in depot' gehouden. De hoogte van het depotbedrag is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de hoogte van de bouwsom conform de koop/aannemingsovereenkomst en de waarde van het onderpand. De looptijd van het bouwdepot is bij de meeste geldgevers maximaal 1 jaar en bij nieuwbouw 1,5 tot 2 jaar. Over het depot wordt rente vergoed die gelijk is aan of 1,0 % lager dan de hypotheekrente die u betaalt. De rente wordt vergoed over het restantbedrag van het bouwdepot.

Na het passeren van de hypotheekakte ontvangt u van de geldgever formulieren om geld uit uw bouwdepot op te nemen. U dient dit formulier volledig ingevuld en getekend samen met de nota(’s) aan de geldgeefster te zenden, die dan voor uitbetaling zal zorg dragen. Indien u de nota reeds zelf heeft voldaan, dient u tevens een kopie van het bankafschrift mee te zenden waaruit de betaling blijkt.
Wat is bouwrente?
Bouwrente is een term die voor verschillende kosten bij nieuwbouw gebruikt wordt. Samenvattend zou je kunnen zeggen dat bouwrente de som is van alle soorten rente die de koper van een nieuwbouwwoning tijdens de bouw moet betalen aan de bouwer en de geldverstrekker. Om duidelijk te maken om welke kosten het precies gaat en hoe u hiermee fiscaal gezien om moet gaan, treft u onderstaand een voorbeeld aan.

Voorbeeld bouwrente
Een aannemer begint op 1 juli 2012 met de bouw van de woning. Op 1 oktober 2012 koopt u deze nieuwbouwwoning. Op 1 december 2012 zit u bij de notaris om de hypotheekakte te tekenen en de woning wordt opgeleverd op 1 oktober 2013.

Vraag: wat is in deze situatie de bouwrente?
Zoals bij vrijwel alle nieuwbouwsituaties, is hier sprake van meerdere bedragen die vaak allen met bouwrente aangeduid worden. Wij zetten ze op een rij:
  • Het eerste bedrag aan bouwrente waar u mee te maken krijgt is de vergoeding die de aannemer zal vragen over de periode tussen 1 juli 2012 en 1 oktober 2012. De aannemer is tenslotte al begonnen met de bouw en heeft de grond van de gemeente moeten kopen. Dit heeft hij voorgefinancierd en over deze voorfinanciering zal hij een vergoeding in de vorm van een rente willen hebben. Deze rente wordt vaak meegenomen in de koopsom en is niet fiscaal aftrekbaar.
  • Vanaf 1 oktober 2012 tot 1 december 2012 betaalt u ook rente aan de aannemer. Hij bouwt tenslotte door aan de woning en zal de kosten hiervan nog steeds voorschieten. Aangezien u in deze periode reeds het pand gekocht hebt, kunt u deze rente fiscaal wel aftrekken.
  • Vanaf 1 december 2012 hebt u de beschikking over de financiering (bouwdepot)en kunt u de facturen van de aannemer direct voldoen. U bent de aannemer dan geen rente meer verschuldigd. U dient echter wel rente te betalen aan de hypotheekinstelling. Deze rente wordt de rente tijdens de bouw genoemd, maar in de praktijk ook wel “bouwrente”. Deze rente is wel fiscaal aftrekbaar.
  • Op het moment dat u tijdens de bouw dubbele woonlasten hebt (van de oude en van de nieuwe woning), kunt u een bedrag meefinancieren in de hypotheek waaruit de rente tijdens de bouw wordt voldaan. Dit is een bouwrentedepot. Rente die u betaalt over dit extra stukje lening is weer niet fiscaal aftrekbaar.
Hoeveel mag ik boetevrij aflossen?
Bij alle geldgevers mag u minimaal 10% per kalenderjaar van de oorspronkelijke hoofdsom te allen tijde boetevrij aflossen. Voor de exacte voorwaarden verwijzen wij u graag naar uw hypotheekakte. Het af te lossen bedrag kunt u overmaken naar het bankrekeningnummer (zie uw bankafschrift waarop de afschrijving van hypotheekrente wordt vermeld) van de geldverstrekker, onder vermelding van “extra aflossing en het leningnummer”. Heeft u meerdere leningdelen, dan dient u ook het nummer van het leningdeel te vermelden. Bij een extra aflossing op een (bank)spaarhypotheek zal tevens het doelkapitaal verlaagd worden van de spaarrekening/spaarpolis. Hierbij dient rekening gehouden te worden met fiscale spelregels. Wilt u advies hieromtrent, dan kunt u contact met ons opnemen.
Wanneer ontvang ik mijn fiscale jaaropgave van het afgelopen jaar over de betaalde hypotheekrente?
Deze wordt medio februari van elk jaar verstuurd door de geldgeefster.
Wanneer ontvang ik de jaaropgaaf voor mijn spaar-, levenpolis?
U ontvangt medio februari van elk jaar een jaaropgave van de waarde van uw spaar-, levenpolis als uw polis in box 3 is geplaatst. Als u meerdere kapitaalverzekeringen heeft,ontvangt u per kapitaalverzekering een aparte jaaropgave.

Indien u uw kapitaalverzekering heeft aangemerkt als een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW), valt deze in box 1. U hoeft dan over de waarde van deze kapitaalverzekering geen aangifte te doen. Vandaar dat voor deze polis(sen) geen jaaropgave wordt verstrekt.

In de jaaropgave van mijn spaarpolis (box 3) wordt gesproken over de 'waarde in het economische verkeer'. Wat betekent dit?

De 'waarde in het economische verkeer' is de waarde van uw kapitaalverzekering op 1 januari van het betreffende jaar. Deze waarde gebruikt u bij het opgeven van uw kapitaalverzekering in box 3 van uw aangifte inkomstenbelasting. In Box 3 bestaat wel een vrijstelling van vermogensrendementsheffing voor kapitaalverzekeringen, gesloten vóór 14 september 1999 (mits nadien niet de duur is verlengd of het kapitaal is verhoogd anders dan op grond van gebruikelijke optieregelingen).
Valt mijn spaarhypotheek-polis of mijn bancaire beleggingsrekening ook onder de noemer woekerpolis?
Neen, want het rendement in uw spaarhypotheek-polis is gegarandeerd en niet afhankelijk van beleggingsresultaten en bij uw bancaire beleggingsrekening is de kostenstructuur transparant.
Wanneer wordt voor de eerste keer de verschuldigde rente geïncasseerd?
De automatische incasso van de rente vindt voor de eerste keer plaats op de eerste van de maand volgende op de eerste volle maand na het passeren van de akte. Het bedrag van de eerste afschrijving zal in de meeste gevallen afwijken van het normale bedrag, er wordt immers over meer dan één maand rente geïncasseerd.
Ik wil een adreswijziging doorgeven.
Indien u een adreswijziging aan ons door wilt geven dan verzoeken wij u vriendelijk bijgevoegd formulier "contact" ingevuld aan ons te zenden.

Veelgestelde Vragen Over Flexgarant Gouden Handdruk

Waarom heb ik een FlexGarant Gouden Handdrukverzekering?
In het verleden heeft u een schadeloosstelling bij ontslag ontvangen (ook wel een gouden handdruk genoemd). U hebt er destijds voor gekozen om (een deel van) deze gouden handdruk niet direct als loon te laten uitkeren, maar in plaats hiervan een stamrechtverzekering aan te kopen. De langdurig gegarandeerde rentevergoeding en de flexibele opnamemogelijkheid (rekeninghoudend met fiscale spelregels) spraken u zo aan dat u tot aankoop van deze verzekering bent overgegaan. Tevens heeft u hierdoor uitstel (maar geen afstel) gekregen van het betalen van belasting. U betaalt namelijk pas belasting over uw Gouden Handdruk op het moment dat u daadwerkelijk hieruit een periodieke uitkering gaat genieten (als uitgesteld loon).
Bij welke organisatie(s) is mijn FlexGarant Gouden Handdrukverzekering ondergebracht?
Uw FlexGarant Gouden Handdrukverzekering wordt namens Nationale-Nederlanden in volmacht beheerd door Flexgarant Assuradeuren. FlexGarant Assuradeuren is dus namens Nationale-Nederlanden verantwoordelijk voor de administratieve be- en afhandeling van de Flexgarantpolissen. Nationale-Nederlanden staat garant voor de gegarandeerde rentevergoeding in deze verzekering.

Acadium Bastion is uw financieel adviseur die u toentertijd heeft geadviseerd en tevens heeft bemiddeld bij het tot stand komen van deze verzekering. Bij vragen over het product is Acadium Bastion uw eerste aanspreekpunt.
Waarom krijg ik geen (jaarlijkse) waardeoverzichten van mijn Flexgarant Gouden Handdrukverzekering?
Omdat u destijds heeft gekozen voor een verzekering met een vooraf volledig gegarandeerde rentevergoeding is het niet nodig jaarlijks een waardeopgave te versturen. Bij de polisbescheiden van de verzekering heeft u bij aanvang van de verzekering een bijlage ontvangen met daarin het gegarandeerde waardeverloop. Indien er tussentijds geen bedragen worden onttrokken uit de verzekering (voor de aankoop van periodieke uitkeringen) dan zal dit waardeverloop niet wijzigen. Indien wel bedragen worden onttrokken uit de verzekering dan zal er een nieuw waardeverloop bij de gewijzigde polis worden afgegeven.
Wat is de waarde van mijn Gouden Handdrukverzekering?
Bij de polisbescheiden van de verzekering heeft u een bijlage ontvangen met daarin het gegarandeerde waardeverloop. Hier kunt u het waardeverloop zien van uw verzekering. Het waardeverloop geeft ieder jaar de gegarandeerde omzettingswaarde weer (tot en met het jaar waarin u 65 jaar wordt). Indien er tussentijds geen bedragen worden onttrokken uit de verzekering (voor de aankoop van periodieke uitkeringen) dan zal dit waardeverloop niet wijzigen. Indien wel bedragen worden onttrokken uit de verzekering dan zal er een nieuw waardeverloop worden afgegeven.
Hoeveel geld kan ik opnemen uit mijn Gouden Handdrukverzekering?
U kunt naar eigen behoefte gelden onttrekken aan de waarde van de verzekering. Aan een geldopname zijn echter wel fiscale regels verbonden. De waarde kan namelijk volgens wettelijk voorschift niet in één keer in contanten worden genoten maar dient gebruikt te worden voor aankoop van periodieke uitkeringen.

Door de flexibele opnamemogelijkheden van de verzekering kan naar gelieve de waarde geheel of gedeeltelijk aangesproken worden voor het aankopen van periodieke uitkeringen. Door slechts een gedeelte van de waarde aan te spreken maakt u optimaal gebruik van de flexibiliteit. Zo kunt u bijvoorbeeld een inkomensaanvulling voor een relatief korte periode vastleggen. Zo blijft u vervolgens flexibel in de besteding van de resterende waarde van de verzekering, zodat u volgende inkomensaanvullingen kunt afstemmen op het toekomstige fiscale inkomen dan wel onvoorziene omstandigheden. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de volledige waarde om te zetten in een periodieke uitkering.
Wanneer mag/moet ik geld gaan opnemen uit mijn Gouden Handdrukverzekering?
U heeft het recht om op ieder gewenst moment de verzekering geheel of gedeeltelijk om te zetten in periodieke uitkeringen. De verzekeraar hanteert de regel dat de omzetting 3 maanden voor de beoogde ingangsdatum kenbaar moet worden gemaakt.

Volgens fiscaal voorschrift bent verplicht om uiterlijk in het jaar waarin de 65-jarige leeftijd wordt bereikt de (resterende) waarde van de stamrechtverzekering volledig om te zetten in een periodieke uitkering.
Kan ik een eenmalige opname uit mijn Gouden Handdrukverzekering.
Volgens wettelijk voorschift is een eenmalige contante opname uit een stamrechtverzekering niet toegestaan. De waarde dient gebruikt te worden voor aankoop van periodieke uitkeringen.
Hoelang moet een periodieke uitkering minimaal lopen?
Een periodieke uitkering moet voldoen aan de eis, dat de reeks uitkeringen mede afhangt van een onzeker voorval (de sterftekans). Als minimale looptijd is het voldoende als de sterftekans van de verzekerde(n) gemeten over de looptijd van de lijfrente tenminste circa 1% is op basis van de dan geldende sterftestatistieken (de 1%-eis). Deze sterftestatistieken worden elke vijf jaar aangepast. Ter oriëntatie volgt hierna een tabel op leeftijd met de minimale looptijd van een direct ingaande tijdelijke lijfrente, die thans voldoet aan de 1%-eis.

Leeftijd minimale looptijd voor mannen minimale looptijd voor vrouwen
40 jaar 82 maanden 95 maanden
45 jaar 55 maanden 63 maanden
50 jaar 35 maanden 42 maanden
55 jaar 23 maanden 30 maanden
60 jaar 14 maanden 21 maanden
65 jaar 12 maanden 15 maanden
Welke inhoudingen worden er op de periodieke uitkeringen verricht?
De periodieke uitkeringen uit deze verzekering worden gezien als inkomen. De uitkeringen dienen in het jaar van ontvangst bij het inkomen in box 1 te worden opgeteld. Conform wettelijk voorschrift zal de verzekeraar op de uitkeringen tevens de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet en de loonheffing inhouden. De loonheffing zal worden ingehouden conform de groene tabel van de Belastingdienst.

De te verrichte inhoudingen gelden als voorheffing. Indien er meerdere inkomstenbronnen zijn zullen de inhoudingen separaat geschieden. De definitieve heffing aan inkomstenbelasting en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet vindt plaats bij de vaststelling van de belastingaangifte van het betreffende jaar en kan afwijken van de daadwerkelijk verrichte inhoudingen.
Hoe kan ik aangeven dat ik geld wil opnemen uit mijn FlexGarant Gouden Handdrukverzekering?
U kunt hiervoor het 'keuzeformulier aankoop direct ingaande lijfrente' gebruiken. U kunt vervolgens het keuzeformulier ingevuld en voorzien van uw paraaf aan Acadium Bastion retourneren (per post of per email). Naar aanleiding van dit ingevulde keuzeformulier zal Acadium Bastion u vrijbljivend het aanvraagformulier 'Verzoek tot aankoop lijfrente-uitkering' toesturen. Bij ondertekening van dit 'Verzoek tot aankoop lijfrente-uitkering' maakt u een definitieve keuze over de aan te kopen periodieke uitkering.
Kan ik de waarde van mijn FlexGarant Gouden Handdrukverzekering over hevelen naar een andere verzekeraar of bank?
Het FlexGarantproduct kent een afkoopverbod. Omdat u destijds hebt gekozen voor een langdurig gegarandeerd rendement kan de waarde van de verzekering tijdens de looptijd van de polis niet worden overgeheveld naar een andere verzekeraar of bank voor de aankoop van een nieuwe verzekering/bankspaarrekening of periodieke uitkeringen.

De waarde van de FlexGarantpolis dient ondergebracht te worden bij FlexGarant Assuradeuren voor de aankoop van periodieke uitkeringen. Over de periodieke uitkeringen die binnen de looptijd (rentegarantie) van de verzekering geschieden, zal de basisrente gelijk zijn aan de gegarandeerde rentevergoeding in de opbouwfase van de verzekering, echter uiterlijk tot de einddatum van de rentegarantie.
Kan ik mijn lopende periodieke uitkeringen stopzetten?
Na aanvang van de periodieke uitkeringen kunnen deze niet meer worden gewijzigd of stop worden gezet.
Wat gebeurt er met de waarde van mijn FlexGarant Gouden Handdrukverzekering als ik kom te overlijden?
Het vrijkomende kapitaal bij overlijden uit deze verzekering kan niet in contanten aan de begunstigde(n) worden uitgekeerd maar dient gebruikt te worden voor aankoop van periodieke uitkeringen in de vorm van een nabestaandenlijfrente.

De verzekering kent een zogenaamde beperkte kring van gerechtigden. De periodieke uitkeringen bij overlijden mogen uitsluitend toekomen aan de volgende personen:
  1. de (gewezen) echtgenoot van de werknemer of degene met wie hij duurzaam een gezamenlijke huishouding voert of heeft gevoerd en met wie geen bloed- of aanverwantschap in de rechte lijn bestaat.
  2. de kinderen, stief- of pleegkinderen die de leeftijd van 30 jaar nog niet hebben bereikt.
Voor de erfbelasting zijn periodieke uitkeringen bij overlijden vrijgesteld als de uitkeringen direct na het overlijden ingaan. De aanspraak imputeert wel op het vrijstellingsbedrag van de erfbelasting.
Hoe hoog is de uitkering bij overlijden?
De verzekering kent een zogenaamde beperkte kring van gerechtigden. De periodieke uitkeringen bij overlijden mogen uitsluitend toekomen aan de volgende personen:
  1. de (gewezen) echtgenoot van de werknemer of degene met wie hij duurzaam een gezamenlijke huishouding voert of heeft gevoerd en met wie geen bloed- of aanverwantschap in de rechte lijn bestaat.
  2. de kinderen, stief- of pleegkinderen die de leeftijd van 30 jaar nog niet hebben bereikt.
Het FlexGarantproduct kent 3 verschillende tariefsvormen. De tariefsvorm staat op blad 1 van de polis aangegeven aangegeven.

Tarief 40: Bij overlijden van de eerste verzekerde zal de verzekering zonder verdere uitkering komen te vervallen.

Tarief 40-R: Bij overlijden van de eerste verzekerde komt er (uitsluitend indien er sprake is van een op de polis genoemde begunstigde die deel uitmaakt van de beperkte kring van gerechtigde) een kapitaal vrij ter grootte van de eenmalige premie (eventueel verminderd met een evenredig deel van de waarde van de reeds opgenomen bedragen voor de aankoop van periodieke uitkeringen).

Tarief 50/40: Bij overlijden van de eerste verzekerde komt er (uitsluitend indien er sprake is van een op de polis genoemde begunstigde die deel uitmaakt van de beperkte kring van gerechtigde) een kapitaal vrij ter grootte van 90% van de op dat moment aanwezige waarde.
Ik ga scheiden, wat gebeurt er met de FlexGarant Gouden Handdrukverzekering?
Indien u bent getrouwd in gemeenschap van goederen dan valt de verzekering onder de boedelverdeling. De betreffende verzekering kan worden toegescheiden aan één van de partijen of verdeeld worden tussen beide partijen. De afspraken over een mogelijke verdeling staan in een akte van verdeling of het echtscheidingsconvenant.

Degene die de verzekering geheel of gedeeltelijk krijgt toegescheiden, verkrijgt de rechten op (dat deel van) de polis en kan daarna zelfstandig deze rechten uitoefenen; hij/zij wordt verzekeringnemer. Gewezen partners ontvangen na toescheiding een eigen polis waarin de verzekeringsaanspraken zijn opgenomen.

Bent u getrouwd op huwelijkse voorwaarden dan kan de akte van huwelijksvoorwaarden gemeenschap van goederen uitsluiten. De verzekering komt in dat geval volledig toe aan de verzekeringnemer. Uiteraard is het mogelijk om hiervan af te wijken en een andere verdeling overeen te komen.

Antwoord op uw vraag niet gevonden?

Bel ons!

Bel ons:
010 - 403 11 11
voor al uw vragen over:

Hypotheekadvies
Financieel Advies
Gouden Handdrukken
Schadeverzekeringen

Meer lezen over:

Financieel Adviseur Rotterdam

Bezoekadressen

Contact met Acadium Bastion

financiele adviseurs